Facebook YouTube Twitter
Serbian Croatian

Istanbul Prvi maj

Plan i program puta

Dan 1 (30.04): Polazak iz Beograda sa parkinga Sava centra u 14:00h. Dnevno-noćna vožnja preko Bugarske sa usputnim pauzama radi regulisanja carinskih formalnosti i sa kraćim pauzama radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice

Dan 2 (01.05): Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima, čuveni Carigrad koji svojom burnom istorijom i mirisom orijenta ostavlja neponovljiv utisak na svakog putnika. Smeštaj u hotel/hostel u poslepodnevnim časovima. Slobodno vreme za šetnju i upoznavanje grada. Noćenje.

Dan 3 (02.05): Doručak. Fakultativni obilasci sa lokalnim vodičem: Plava Džamija, Aja Sofija, Topkapi., Hipodrom. Popodnevno fakultativno krstarenje Bosforom - momenat kada sa jedne strane vidite kopno Azije, a sa druge evropsko kopno. Fakultativni izlazak u nargila bar pa potom u neki od klubova Balo ulice. Noćenje.

Dan 4 (03.05): Doručak. Fakultativni izlet do Prinčevskih ostrva i uživanje u moru, specijalitetima od morskih plodova, vožnja u kočijama… Povratak u grad. Noćenje.

Dan 5 (04.05): Doručak i napuštanje soba. Slobodno vreme za šoping - kožne jakne, nargile, cipele, odeća, suveniri.  Opraštaj od starog Konstantinopolja i polazak za Beograd. Dnevno-noćna vožnja preko Bugarske sa usputnim pauzama radi regulisanja carinskih formalnosti i sa kraćim pauzama radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 6 (05.05): Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.

Cene i uslovi

30.04-05.05.2014.

FIRST MINUTE CENE: 115 eur za hostel i 135 eur za hotel 3*

Cene važe do 01.03.2014. godine

Nakon 01.03. cena se povećava za 20eur

Prilikom prijave plaća se avans u iznosu od 50 eura u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Vojvođanske banke, a ostatak u dinarskoj protivvrednosti se plaća najkasnije mesec dana pred put (30.03)

Aranžman obuhvata:

  • kompletnu organizaciju i vođenje puta

  • prevoz visokopodnim autobusima (A/C, audio i video oprema) na navedenim relacijama

  • 3 noćenja sa doručkom (buffet) u 1/2,1/3 sobama u po planu i programu u hotelima sa  3 zvezdice po lokalnoj kategorizaciji ili 3 noćenja sa doručkom (buffet)  u izabranim hostelima u višekrevetnim sobama (1/4, 1/6, 1/8)


Aranžman ne obuhvata:

  • međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uplatiti u agenciji najkasnije do 25.04)

  • doplate za sobe sa manjim brojem ležajeva (1/1 ukoliko ih ima na raspolaganju)

  • fakultativne obilaske i ulaznice za muzeje

  • individualne troškove u hotelima/hostelima i za vreme putovanja


Napomene:

- Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010

- Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu

- Agencija ne snosi odgovornost u slučaju nedobijanja vize

- Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava

- Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska

- Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti

- Za sve informacije date usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost

- Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja

- Svi putnici dužni su da se sami upoznaju sa propisanim pravilima ponašanja zemalja u koje putuju

- U prevoznim sredstvima je najstrožije zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava. Svaki putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja I sva odgovornost prelazi na njega bez prava zalbe i povracaja novca.

- Putnik ce prihvatiti sedište koje mu agencija dodeli. Agencija određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauze i njihovu dužinu. Uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.

- Putnici su duzni da vezu sigurnosne pojaseve u prevoznim sredstvima i postuju kucni red u smestajnim objektima. Putnici koji se ne budu pridrzavali pravila, sami placaju kazne i pricinjenu stetu na licu mesta  i bice iskljuceni sa putovanja bez prava zalbe i povracaja  novca.

- Putnici koji nisu državljani Republike Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju

- JUNGLE TRAVEL zadržava pravo da pravi raspored smeštaja u sobama. Ukoliko budemo u mogućnosti, potrudićemo se da Vašim željama izađemo u susret, molimo vas da imate razumevanja, budući da smo ovo putovanje i zamislili kao nesvakidašnje dobru zabavu

- Aranžman je rađen na bazi od minimum 50 putnika

- U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana,krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 5 dana pre datuma polaska

- Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.

- Za ovaj aranžman pored Opštih uslova putovanja JUNGLE TRAVEL–a, važi i poseban uslov : u slučaju nedobijanja viza ili odustajanja od putovanja od strane putnika, agencija zadržava minimalno 50 evra u dinarskoj protivrednosti na ime troškova rezervacije a u slučaju kasnog otkaza primenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA

CENOVNIK  broj 1. od 08.11.2013.

Istanbul je najveći grad Turske i sigurno jedan od najlepših  i najspecifičnijih gradova na Svetu.  Mnogobrojne turističke atrakcije, miris orijenta, mostovi, Bosfor i neverovatan duh grada svake godine privlači sve veći broj turista. Zaštitni znak grada je čuvena Aja Sofija gde su se mešale kulture i religije dve civilizacije. Nikako ne treba propustiti i čuveni bazar, jedan od najpoznatijih na svetu.

Hotel Eyfel 3* se nalazi u centru grada, u starom delu Laleli Fatih i brzo se stiže do svih znamenitosti i atrakcija. Svaka soba ima kupatilo, TV, minibar, klimu i telefon. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne. Gostima je na raspolaganju recepcija, sef, bar, restoran. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom.

Piya hostel se nalazi u centru grada nedaleko od Plave džamije, Aja sofije i Topkapi palate. Kupatila su zajednička, a  sobe su četrvorokrevetne, šestokrevetne i osmokrevetne. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom.

Fakultative

Obilazak grada sa lokalnim vodičem

PLAVA DŽAMIJA jedna je od glavnih turističkih atrakcija u Istanbulu. Evropljani su joj dali ime Plava džamija zbog plavih pločica koje prekrivaju unutrašnjost kupole. Sagrađena je početkom 17. veka, i poput ostalih džamija sadrži grobnicu osnivača. Nekada je od nje kretalo hodočašće ka Meki i upravo zbog njenih 6 minareta na najvećoj svetinji muslimana - džamiji u Meki je dodat i sedmi.

AJA SOFIJA, ili kako je mnogi zovu, CRKVA SVETE MUDROSTI, pravo je remek -delo vizantijske arhitekture. Bila je najveća crkva u nekadašnjem Rimskom carstvu  i najpoznatija crkva u hrišćanstvu oko 9 vekova. Stubovi su joj od najvrednijeg mermera iz Mramornog mora, Nikeje i Južne Afrike i u jednom od tih stubova postoji šupljina u koji stavite palac, okrenete ga za 360 stepeni i zamislite želju. Kažu, garantovano se ispunjava!

TOPKAPI je palata sultana koja je po mnogo čemu razlikuje od evropskih palata i dvoraca. To je kompleks koji se sastoji od više odaja - sultanova rezidencija, kuhinja, harem, riznica... U Topkapiju se čuva Mojsijev štap, drugi najveći dijamant na svetu, svete relikvije sultana Selima...

Krstarenje Bosforom

U istom momentu pogled na dva kontinenta! Sudar istoka i zapada, miris orijenta i džamije napram širokih bulevara i visokih zgrada... Krećemo iz zaliva Zlatni rog, prolazimo ispod Galata mosta sa alasima koji načičkani kao vrapci pecaju ribu, vidimo Jeni Džamiju i veličanstvenu Sulejmaniju, Egipatsku pijacu, venecijansku Galata kulu, Devojačku kulu obasutu legendama, Dolmabahče palatu sultana koja je izgrađena po ugledu na Versaj i gde su svi satovi zaustavljeni u vreme kada je umro prvi predsednik Turske Kemal Ataturk, Ataturkov most koji spaja Evropu i Aziju, letnjikovce i vile pored Bosfora, noćne klubove... Miris mora, sveže ribe i najukusnijih kolača. Kročimo na azijsko tle i fotografišemo se na obali moreuza...

Prinčevska ostrva

Prinčevska ostrva, arhipelag od 9 ostrva, su najpoznatije odmaralište građana Istanbula, mirno mesto gde oni "beže" od svakodnevnog haosa u ovom pulsirajućem gradu. Mi se iskrcavamo na Bujukadi, najvećem ostrvu, gde voyimo bicikle, vozimo se kočijama, jedemo najlepše specijalitete od morskih plodova. Na putu do njih, izlazimo na palubu broda da se fotografišemo sa galebovima.

Putovanja 1.maj: Istanbul 6 dana (bus+smeštaj) ULTRA FIRST MINUTE CENA DO 01.03.2014. 115eur hostel/135eur hotel 30.04-05.05.2014. provedite praznike na najlepši mogući način između Istoka i Zapada Jedinstvena prilika da osetite prave mirise i vidite specifičnosti grada na dva kontinenta. Hotel 3*u centru grada sa dvokrevetnim sobama ili hostel u starom centru grada sa vi[ekrevetnim sobama! Izaberite smeštaj po vašoj želji! Istanbul je najveći grad Turske i sigurno jedan od najlepših gradova na svetu.  Mnogobrojne turističke atrakcije, miris orijenta, mostovi, Bosfor i neverovatan duh grada svake godine privlači sve veći broj turista.Zaštitni znak grada je čuvena Aja Sofija, nekadašnja najveća hrišćanska crkva na svetu koji je Mehmed II Osvajač pretvorio u džamiju. Nikako ne treba propustiti i čuveni bazar – Kapali čaršiju, najveću pijacuna zatvorenom na planeti, gde je 2012.godine sniman film o Agentu 007. Vodimo vas u srce grada, u neobičan obilazak starog Konstantinopolja. Fakultativno krstarenje Bosforom i momenat koji možete doživeti samo ovde – pogled na Evropu i Aziju! prijavljivanje u prostorijama Jungle Travel-a, Njegoševa 31v, Beograd, 011/2433747

Facebook Twit This RSS Feed Add to Del.cio.us Stumble It! Digg It!

Krakov Prvi maj Istanbul Prvi maj Japan Njujork Sri Lanka PODZEMNE TAJNE BEOGRADA