@KIch-Ica
Za konstrukciju peschane Mandale u religijske svrhe morash da prodjes kroz proces intenzivne Incijacije, koji u sebi sadrzi razumevanje svih formi koje ce naknadno biti unesene u Mandalu. Prve inicijacije sadrze u sebi razumevanje boje i njenih simbolichkih odnosa sa raznim Bozanstvima, Duhovima, Prirodnim Pojavama... iz kojih kasnije treba da transgresira svrha ili posvecenje Mandale. Forme koje se unose u Mandalu su u napred predodredjene, ali cisto na nihovoj simbolichkoj osnovi NPR. Mandale posvecena Budi Medicine

predstavlja Budu medicine u njegovim raznim lekovitim pozama koje ukljuchuju simbolicku predstavu lechenja razlichitih vrsta dushevnih mentalnih i fizichkih bolesti, takodje bas ova slika nam ukazuje na to kako deluje lechenje u realnom svetu i uz to prikazuje razlichite zastitnike te vrste doktrine druge Bude i visoke Lame/Uchitelje/Gurue/Rinpochee. Taj isti sistem reprezentacije se upotrebljava i ostalim reprezentacijama bozanstava, njihovih ososbina ITD. Forme variraju izmedju apstraktnih do literarnih/figuratvnih, ali ni jedno zrno peska nije stavljeno bezveze. Kao i u svim tantrichkim uchenjima konstrukcija/slikanje Mandale zavisi od inicijacije i tvog uchitelja i nije svako predodredjen da ih pravi, kao sto sve u njihovoj relegiji/filozofiji dolazi iz posvecenosti, Mandala se po tome ne razlikuje.
Cvrsto verujem da je svako sposoban da napravi Mandalu, sa odredjenom dozom svesti i uz postovanje rituala moze se doci do ipinjenja njenog cilja koji si ti sam predodredio. Ne drzim se za experta u ovoj oblasti
vec samo mislim da sam zagrebao mozda tri do pet posto celokupne stvari i zato i idm sledece nedelje u Tibetanski manastir na staz, heheheh ne idem na Tibet vec ovde u FR ih ima nekoliko, tako da idem da se iniciram.
Plasim se da drugo pitaje bas nisam skapirao tako da molim te pojasni, i neznam dali zvucim koerentno kada pisem tako da sam otvoren za pitanja dokle god to ulazi u mojih tri do pet posto

.
Tchüs.