|
Zla Patofna
Guest
|
 |
« on: April 02, 2006, 08:01:52 AM » |
|
Ja sam ga trenirala nekada. Nesto najbolje,najextra,najdojaja (i ostali najovi  ) sto sam radila u zivotu. Nista ne moze da se poredi sa osecajem koji imas kada pogledas dole sa stene koju si upravo sam ispenjao.Dobro,ume da bude gotivnije od toga samo odpenjavanje. Vestacka stena daje dobar feeling,ali prirodna je keva! Ufff.... :cry: nikada sebi necu oprostiti sto sam to batalila... Mozda jednom...Opet...
|
|
|
|
« Last Edit: April 02, 2006, 08:04:02 AM by Zla Patofna »
|
|
|
|
|
|
Adam*
|
 |
« Reply #1 on: April 03, 2006, 09:26:06 AM » |
|
DAaaaaaaaaa mene isto to privlaci...malo sam velik za takve stvari ali ko zna ...mozda bi mi bas i islo posto sam relativno jak momak(pogotovo u rukama-isao sam 3-4 god u teretenu..ali redovno)...mada bi mi vise odgovarao neki Vaterpolo!MA Bajs mi je zakon...ali ne samo ono vozikanje tamo vamo....nego konstantni sprint i sto manje spustati guzu na sediste ,bas kad moras! Pozdrav veliki ZLA i vrati se ti na to .....moj savet!!Vi tamo na Adi i imate vestacu stenu koliko ja znam!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zla Patofna
Guest
|
 |
« Reply #2 on: April 04, 2006, 11:09:55 AM » |
|
Da moj ex klub "Gekon" i "Vertikal" zajedno drze tu stenu na Adi.
Pazi u penjanju ti je najbitnija tehnika,pa onda jacina.Penje se na prstima,ja sam se vise oslanjala na noge,kukovi uz stenu & stuff,a najvise sam vezbala jagodice na rukama (dizala smo tegove jagodicama) jer mi je to slaba strana...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zla Patofna
Guest
|
 |
« Reply #3 on: April 05, 2006, 09:14:25 PM » |
|
Iskustva,zanimljivi dogadjaji? Mmmmm...Noup! Penjanje samo po sebi je zanimljivo i nesto sto treba doziveti. Mislim, nista posebno mi se nije desilo (lomljenja,padanje,odvezivanja cvorova...) osim sto me jednom lik koji me je dole osiguravao ostavio podosta da visim gore i nije hteo da me pusti da sidjem dok ne ispenjem stenu do kraja,a ja sam crkla i htela sam da odustanem... :? Tako smo u bodrili jedni druge. :?
Anyway,banes u podrum prve Beogradske gimnazije,nadjes Blagoja (instruktor) ili Nadu (zena mu),prijavis se.Puste te da probas malo da penjes zid,cisto da vidis koliko mozes.Onda par treninga preckas (uzduzno penjanje-sa jednog kraja stene na drugi) i vezujes cvorove (osmica je najbitniji cvor,njime se vezuje pojas),malo teretanica(dizu se tegovi i za jagodice na prstima). Oprema: penjacice (patike),pojas,uze,vrecica sa magnezijumom i eventualno kopce ako se penje "sa kopcanjem" U glavnom se radi u paru- penjac i osoba koja ga osigurava,mada se moze penjati i sa samoosiguravanjem,u tom slucaju se koriste klinovi i kopce koje se postavljaju na odredjenom rastojanju (penjanje sa kopcanjem). Penje se ravan zid,kosi i plafon (ili ti vestacka stena=zid) kao i otpenjava (na dole ali samostalno a ne da te pomocu uzeta spusti onaj koji te osigurava ). Kod free climbinga najbitnije je da se za stenu (hvatista) oslanjate iskljucivo noznim prstima i rukama ali tako da su prsti savijeni i prakticno se jagodice zabadaju u hvatista.Kukovi moraju biti uvek UZ STENU!Golava okrenuta u stranu i gleda se gore-dole nikada ne gledaj.U slucaju odkacinjanja nikada se ne hvatati za uze,nastoji se da se okrene licem ka steni sa rukama i nogama ispred sebe,a u istoj pozi sa odguravanjem od stene se spustamo.
Ostalo je FREE ili ti parola snadji se kako "odavde do tamo". Eventualno moze instruktor ili jedni drugima pa i sam sebi da zadas zadatak.Npr. stici odavde doovde koristeci samo crvena ili samo mala/velika hvatista,ili doci do tamo uz pomoc samo tri hvatista i sl.
U BG-u se mozes penjati "gde god nadjes zgodno mesto",a nema ih bas puno.Mi smo zimi trenirali u podrumu gimnazije.Leti u glavnom na Adi i na Kosutnjaku.Inace se organizuju i ekskurzije koje kude...
I sta da vam kazem sem probajte,da dzadza je!
|
|
|
|
« Last Edit: April 05, 2006, 09:18:52 PM by Zla Patofna »
|
|
|
|
|
|
Adam*
|
 |
« Reply #4 on: April 06, 2006, 09:08:44 AM » |
|
Mmmmmmm bas mi zanimljivo zvuci....steta sto sam u ravnici najravnijoj(Subotica)!!!!!!Kao mali sam bio clan planinarskog drustva,moj ujak je bio predsednik i posle smrti(pre 4god) nazvali su drustvo po njemu(Vlaovic Miroslav) ali sam odustao oko 13-14 god kada su me uhvatile tinejdzerske bubice i jednostavno sam po meni imao pametnija posla(vijati devojcice-kao i svako u tim godinama) tako da neko predznanje i imam ali mi smo isli samo u duge setnje i male uspone!Odatle i interes za ovo! Vrati se ti na to ZLA!!Super je a i bices zdrava,jaka i lepa uvek!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
baby-poc
|
 |
« Reply #5 on: April 06, 2006, 04:34:09 PM » |
|
Nema sta da dodam..a da nije napisano..probala...ali nekako nisam odusevljena..malo je pasivno..volim dinamicnije stvari..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wishmaster
Full Member

.. i naravno mir u svetu...
|
 |
« Reply #6 on: April 07, 2006, 04:20:55 AM » |
|
uh dobro je... probao sam jednom na veshtackoj na adi... ages ago... mozda ne deluje dinamichno i uzbudljivo.. al je jako dobro... svaki potez mora biti dooobro isplaniran...i zahteva dobru fizichku pripremljenost... mogu samo da zamislim kakav je filing raditi neshto ovako : 
|
|
|
|
|
|
Be careful what you wish for..... SELECT * FROM LIFE 
|
|
|
|
Disco ninja
|
 |
« Reply #7 on: April 24, 2006, 12:18:52 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
Something has to change. Undeniable dilemma.
|
|
|
|
baby-poc
|
 |
« Reply #8 on: April 24, 2006, 02:59:43 PM » |
|
e pa tako se leci strah.. ja sam ga bandzijem izlecila delimicno.. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Disco ninja
|
 |
« Reply #9 on: April 24, 2006, 04:44:27 PM » |
|
e pa tako se leci strah.. ja sam ga bandzijem izlecila delimicno..  Veruj mi pokusavala sam da se suocim sa strahom vise puta na razne nacine ali nema sanse! Vrti mi se u glavi i tako to, a bas me nervira sto imam taj prokleti strah!!! :-x :-x
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zla Patofna
Guest
|
 |
« Reply #10 on: April 24, 2006, 04:47:05 PM » |
|
e pa tako se leci strah.. ja sam ga bandzijem izlecila delimicno..  Veruj mi pokusavala sam da se suocim sa strahom vise puta na razne nacine ali nema sanse! Vrti mi se u glavi i tako to, a bas me nervira sto imam taj prokleti strah!!! :-x :-x Ako imas urodjeni strah od visine-to je neispravljivo.Moj brat evo vec 30 godina ima i ne sme da pogleda sa terase... A mene visina uzasno lozi...Ufff.... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
baby-poc
|
 |
« Reply #11 on: April 24, 2006, 10:36:19 PM » |
|
e pa tako se leci strah.. ja sam ga bandzijem izlecila delimicno..  Veruj mi pokusavala sam da se suocim sa strahom vise puta na razne nacine ali nema sanse! Vrti mi se u glavi i tako to, a bas me nervira sto imam taj prokleti strah!!! :-x :-x sta da ti kazem..ti probaj,pa ko zna mozda samu sebe iznenadis,a ako je vec to preslo u ozbiljan strah onda batali,neke stvari ne vredi cackati..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Disco ninja
|
 |
« Reply #12 on: April 25, 2006, 05:00:59 PM » |
|
Pa sto je najgore nije urodjen, pojavio se tek pre par godina lai kada pogledam sa visine uzasno mi je lose! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
baby-poc
|
 |
« Reply #13 on: April 26, 2006, 12:49:48 PM » |
|
samo hrabro i polako... veruj mi mocices..probaj na nekoj manjoj visini cisto da setas..pa ako ide onda lagano idi na vise..drugacije ne moze.. e znas kako stvarno nisam strucnjak,da se ne ponavljam,ja to resila bandzijem,ti probaj da pricas pa ako treba i sa strucnim licem..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vlakica8
Newbie
...Bad as a wanna be...
|
 |
« Reply #14 on: November 06, 2006, 07:35:33 PM » |
|
To je mnogo dobar sport..... Cuo od ortaka da ima to kod nas na Adi,otisao,prvi dodir sa stenom mi je bio kao ...." a jebo te ja ovo ne smem"......ali sam izgurao prvi put,pa onda je sve krenulo lagano svojim tokom..... Sta da kazem,probajte......to je dozivljaj 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|